Geleneksel Karagöz ve Kukla Tiyatrosu
Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun örneklerinden biri olan Karagöz gölge oyunu ve İbiş Kukla oyunu özellikle Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezidir. Karagöz ve İbiş seyircileri kahkahaya boğacak, özellikle küçüklere kıssadan hisseler sunacaktır.
Karagöz arkadaşı Hacivat ile beraber kayıkçılık yapmaya başlar. Gelen müşterileri karşı yakaya geçirip para kazanacaklardır. Ancak Karagöz müşterilerle bir türlü anlaşamaz. Bakalım kahramanlarımız kayıkçılık işini becerebilecekler mi?
Karagöz arkadaşı Hacivat’ın bulduğu yazıcılık işiyle, gelen müşterilerin mektuplarını ve notlarını yazacak, para kazanacaktır. Cehaleti yüzünden Karagöz pek çok şeyi yanlış anlayarak seyircileri kahkahaya boğacaktır.
Karagöz okumamış ve cahil, bu yüzden işsiz biridir. Arkadaşı Hacivat’ın bulduğu salıncak işiyle, gelen müşterileri sallayacak, para kazanacaktır. Karagöz yanlış anlamalarıyla seyircileri kahkahaya boğacak, para kazanırken büyük küçük herkese kıssadan hisseler sunacaktır.
Son zamanlarda mahallede garip olaylar olmaktadır. İki soylu komşunun kavgalarından mahalleyi bir lanet sarmıştır. Bu lanetle herkes hayvanlara dönüşür. Karagöz ve Hacivat bu lanete çareler aramaya başlarlar.
Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun örneklerinden bir diğeri de İbiş el kuklası oyunudur. İbiş aynı Karagöz gibi okumamış ve cahil, bu yüzden işsiz biridir. İbiş lüks bir otelde bekçilik yapmaya başlar, ancak otel sahibi Hamdi efendi, İbişin cahil biri olduğunu öğrenince kendisine ceza vermek ister. İbiş yanlış anlamalarıyla seyircileri kahkahaya boğacak, özellikle küçüklere kıssadan hisseler sunacaktır.
İbiş'in arkadaşı Mehmet Efendi ona bir yazıcılık işi bulur. Ancak yazıhanedeki garip olaylar İbiş'i korkutacaktır. İbiş bir yandan dilekçe ve notları yazmaya çabalarken bir yandan da bu gizemli olayları çözmeye çalışır.